Info

Over Nien

Ik ben Nienke Bos-Polders. Ik maak ergonomische dragers van draagdoeken en hoogwaardige materialen. Ik gebruik het beste draad, sterke gespen en voor de vulling Nederlandse schapenwol.  Draagdoeken zijn op een speciale manier geweven waardoor het kindje veilig en comfortabel gedragen kan worden.

Ik heb leren naaien van mijn oma en ik ben er nooit meer mee opgehouden. Toen ik zwanger werd ontdekte ik het plezier van dragen en dat heeft mij geïnspireerd om dragers te gaan maken.

De patronen heb ik zelf ontworpen. Eerst experimenteerde ik met canvas modellen op mijn eigen dochter, tot ik het model vond met het beste draagcomfort. Kwaliteit en veiligheid heb ik hoog in het vaandel staan en daarom is elke naad goed verankerd.

Het leuke van een handgemaakte drager is dat je hem helemaal kunt laten maken naar je eigen wensen. Hij is uniek! Die diversiteit zie je terug in de foto’s van mijn dragers. Kijk gerust rond en als je vragen hebt dan hoor ik graag van je.

DSC_0438 (2) formaat en logoVoordelen babydragen in het kort:

 

 • Babydragen is makkelijk en praktisch
 • Je hebt beide handen vrij
 • Ergonomisch dragen stimuleert een goede ontwikkeling van de rug en heupjes
 • Baby’s die gedragen worden huilen minder
 • Huid-op-huidcontact
 • Baby’s voelen zich veilig in een drager of draagdoek
 • Babydragen versterkt de hechting tussen ouder(s) en kind
 • Dragen vermindert (de kans op) reflux en krampjes
 • En bovenal…babydragen is leuk!

Draagmethoden

De Full Buckle SSC is op de buik te gebruiken door de banden los te klikken en de banden op de rug te kruisen voor een betere gewichtsverdeling.

Op de rug wordt de SSC gebruikt als een soort van rugzak

Materiaal

Ik gebruik uitsluitend geteste en gekeurde draagdoekenstoffen. Door de kruiskeper weving hebben deze doeken diagonale rek, waardoor het kindje goed ondersteund wordt en lekker zit.
Daarnaast gebruik ik voor de vulling 100% Nederlandse schapenwol. Wol is warmteregulerend, warm in de winter en koel in de zomer. zie de voordelen van wol.
De banden en gespen zijn CE gekeurd en van hoge kwaliteit.
Ik gebruik bij het naaien uitsluitend Gutermann naaigaren.

Voordelen van wol

Wol beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels.
Daardoor is het zo’n uitstekende antitranspirant. Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het vocht als het ware ook weer uit. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af.

-Wol is licht
De natuur is een wonder op zich. Zij heeft ervoor gezorgd dat de vezels van een dikke schapenvacht zo licht zijn als een veertje.

-Wol is zelfreinigend
In elke schapenvacht bevindt zich lanoline – het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend.

-Wol is vormvast
Een wolvezel is enorm elastisch. Zodra deze wordt uitgerekt, krijgt de vezel snel haar oorspronkelijke lengte en vorm terug. Dankzij die veerkracht blijven de banden lang mooi.

-Wol heeft een lange levensduur
Wol heeft een zeer lange levensduur: maar liefst zo’n tachtig jaar. Tijdens die hele periode behoudt het materiaal haar natuurlijke, goede eigenschappen.

-Wol is duurzaam
Wol is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers een nieuwe vacht. Bovendien is wol 100% recyclebaar. Het neemt stoffen op en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht. Schapenwol is dus een natuurlijke klimaatverbeteraar!

-Wol voorkomt huismijt
Zuivere scheerwol biedt een optimale ventilatie. De temperatuur en hoeveelheid vocht wordt gereguleerd, zodat het materiaal geen aantrekkelijke omgeving is voor huismijt. Als u de drager regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie.

-Wol werkt brandvertragend
Wol is een relatief veilig materiaal bij een brand. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celsius. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.

-Wol voorkomt schimmel
Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Zij hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid. Omdat wol dat zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich makkelijk ontwikkelen.

WasvoorschriftenDSC_0192 formaat en logo

Omdat de dragers gevuld zijn met schapenwol dient u de wasvoorschriften nauwkeurig op te volgen.

 • Handwas- of  wolwasprogramma in de wasmachine, maximaal 30 graden Celsius.
 • Plat laten drogen op bijvoorbeeld het wasrek. Wol kan bij hoge temperaturen gaan vilten, dus nooit in de droger.
 • Centrifugeren op maximaal 800 toeren.